Guus Hupperts (24) speelt sinds afgelopen zomer bij het Belgische KSC Lokeren, waar hij een contract tekende tot medio 2020. Na een lastige start door een blessure heeft de Limburger de smaak inmiddels goed te pakken in België, waar met Kerst wordt doorgevoetbald. “Bij AZ heb ik nooit helemaal kunnen laten zien wat ik bij Roda JC kon, maar hier in België kom ik langzaam weer terug op dat niveau.”
Hupperts tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2020 bij KSC Lokeren, momenteel tiende in de Jupiler Pro League. “AZ wilde me eigenlijk nog een keer verhuren, maar dat zag ik niet zitten. Ik wilde gewoon een frisse start maken, of dat nou in de Eredivisie was of in het buitenland. Lokeren had al interesse in mij toen ik nog bij Roda JC speelde, dus ik Uiteindelijk voelt deze stap naar Lokeren voor mij ook niet echt als het buitenland. Ik blijf een Limburger en woon nu dichter in de buurt van huis dan toen ik in Alkmaar woonde. Ik woon hier samen met m’n vriendin en we hebben het hier goed naar ons zin.”
Ook op het sportieve vlak heeft Hupperts inmiddels zijn draai gevonden in Lokeren. “Ik begon helaas met een blessure, maar sinds een trainerswissel in oktober (Runar Kristinsson voor Georges Leekens, red.) heb ik bijna iedere wedstrijd 90 minuten gespeeld en raak ik steeds meer in vorm. De laatste hebben we veel wedstrijden gewonnen, dus we klimmen op de ranglijst. Met de teamspirit en de discipline zit het wel goed. Het zou mooi zijn als we bij de bovenste zes ploegen kunnen eindigen zodat we mee kunnen doen aan de Play-Offs 1, al valt dat niet mee in België. De competitie in België is erg sterk op dit moment. Er zijn geen duidelijke topclubs, maar wel een hele brede en sterke subtop,” zegt Hupperts, die nog weinig grote verschillen heeft kunnen ontdekken tussen het voetbal in België en Nederland. “Het is hier in België misschien iets fysieker, maar over het algemeen willen alle ploegen hier ook gewoon verzorgd voetbal spelen. Bij Lokeren spelen we de laatste weken in een 4-1-4-1 systeem, waarbij ik de rechterflank voor m’n rekening neem. Het hangt dus een beetje tussen rechtsbuiten en rechtshalf in. Die rol bevalt me wel. Ik mag veel meters en acties maken. Ik ben voor m’n gevoel weer in de buurt van de vorm die ik bij Roda JC lang haalde. Bij AZ is dat er helaas nooit helemaal uitgekomen, dat weet ik zelf ook. Het is in het voetbal soms lastig te verklaren waarop bepaalde dingen niet lukken. Dat heeft vaak met vertrouwen te maken, van trainers en teamgenoten, maar ook in jezelf. Ik ben blij dat ik voor een frisse start bij Lokeren heb gekozen. Ik zal in Nederland misschien een beetje uit de picture zijn, maar het is aan mij om hier een constant hoog niveau te halen. Uit het vierjarige contract van Lokeren spreekt vertrouwen en dat wil ik waarmaken.”
In België wordt dit jaar ook gevoetbald tijdens Kerst. Lokeren speelt op Tweede Kerstdag een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. “In Nederland hebben we dat ook nog een tijdje gedaan, maar toen speelde ik nog niet in de Eredivisie. Het maakt mij eerlijk gezegd niet zo veel uit. Daarna hebben we alsnog een maand winterstop. We gaan in januari nog op winterstop naar Spanje en hopen na de winterstop de goede vorm van de laatste weken door te kunnen zetten. Persoonlijk hoop ik de stijgende lijn ook vast te kunnen houden.”