Fredrik Jensen (20) tekende vandaag een vijfjarig contract bij FC Augsburg in de Bundesliga. ,,Daarmee gaat voor mij een wens in vervulling, want ik ga spelen in een van de grootste competities van Europa,” zegt de aanvallende middenvelder uit Finland, die twee seizoenen voor FC Twente speelde.
Jensen verblijft sinds maandag in Augsburg . ,,Van de stad zelf heb ik nog niets gezien, maar de club zelf maakt een hele mooie indruk op mij. Alle faciliteiten zien er goed uit en het stadion is ook prachtig. Ik kijk er enorm naar uit om wekelijks voor minimaal 30.000 toeschouwers te gaan spelen, want alle clubs in de Bundesliga hebben een mooi stadion,” zegt Jensen, die zich duidelijk verheugt op het komende seizoen. ,,Ik wist al een tijdje van de interesse van FC Augsburg, dus ik heb de club de laatste maanden veel gevolgd. Augsburg is al jaren een stabiele middenmoter in de Bundesliga en speelde twee jaar geleden zelfs in de Europa League. De club is heel ambitieus en heeft Europees voetbal opnieuw als doel gesteld. Ik hoop hier uit te groeien tot een betere speler en belangrijk te zijn voor het team,” zegt Jensen, die in Augsburg teamgenoot wordt van de Nederlandse verdediger Jeffrey Gouweleeuw.
Jensen, die in september 21 jaar wordt, speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Twente. ,,Het eerste seizoen werden we zevende en draaide ik zelf een goed seizoen. De degradatie van afgelopen seizoen was pijnlijk en zelf had ik ook een minder seizoen, maar ik wil niet meer te veel terugkijken. Ik voel dat ik klaar ben voor deze stap naar een van de sterkste competities ter wereld. Samen met de Premier League en La Liga hoort de Bundesliga voor mij bij de drie sterkste competities. Ik heb het Duitse voetbal altijd gevolgd, dus het is mooi om hier nu zelf te gaan spelen. Komende zondag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dus ik ben blij dat alles nu rond is en de hele voorbereiding mee kan doen. Het wordt ongetwijfeld hard trainen, maar daarmee gaan we hopelijk de basis leggen voor een mooi seizoen.”
Verdediger Richard Jensen, de twee jaar oudere broer van Fredrik, blijft wel bij FC Twente. ,,Het zal voor het eerst sinds mijn vijfde zijn dat we niet bij dezelfde club spelen, dus dat wordt even wennen. Maar we zullen elkaar blijven volgen en ongetwijfeld dagelijks contact blijven houden. Ik wens hem en FC Twente het beste. Ik hoop dat FC Twente snel kan terugkeren naar de Eredivisie, want ik heb veel aan de club te danken.”