Daley Sinkgraven zit goed in zijn vel. De overgang naar Ajax is hem prima bevallen, de verhuizing van een hotel naar een eigen stek in Amsterdam ruim een maand geleden idem dito en ook het feit dat hij onlangs een contract tekende bij Nike vindt hij mooi.
Sinkgraven vindt het vanzelfsprekend jammer dat de prestaties van zijn nieuwe club tegenvallen, maar heeft het desondanks prima naar zijn zin: ‘Het gaat goed met me, top eigenlijk. Ik merk aan alles dat Ajax een grote club is. De faciliteiten, de druk, de belangstelling. Ik word nu op veel meer plaatsen in Nederland herkend dan toen ik nog bij Heerenveen zat. Het is lastig om te zeggen of Ajax is zoals ik had verwacht. Ik weet wel dat het me prima bevalt. Sinds een dikke maand woon ik ook in Amsterdam, dat vind ik heel prettig. Daarvoor zat ik in een hotel, maar dat had ik wel gezien.’
Het is snel gegaan met Daley Sinkgraven (19). Half januari 2014 maakte hij als invaller zijn eredivisiedebuut bij SC Heerenveen, een jaar later tekende hij een contract bij Ajax. Ogenschijnlijk heeft de middenvelder zich spelenderwijze aan de nieuwe omgeving aangepast. ‘Ik heb al stappen gemaakt. Ik heb Europees gespeeld, dat neem je allemaal in je bagage mee. Op de training gaat het allemaal in een hoger tempo dan bij Heerenveen, maar daar heb ik me goed aan aangepast.’
Dat betekent niet dat Sinkgraven zelfgenoegzaam en kritiekloos door het leven gaat. ‘Voetballend kan het nog wat beter, dat wil ik nog laten zien. Ik mag wel wat stabieler zijn, het gaat nog te veel op en neer. Wat dat betreft is er geen verschil met Heerenveen; daar had ik dat ook. Ik werk er hard aan, want het moet wel anders.’
Daley Sinkgraven wordt algemeen beschouwd als een groot talent. Dat is ook Nike niet ontgaan. De sportkledinggigant was er als de kippen bij om hem een contract voor te leggen, dat vorige week werd ondertekend (zie foto). Sinkgraven weet het op waarde te schatten: ‘Voor mij betekent het een soort erkenning. Wat ik voor Nike moet doen? Ik ben beschikbaar als ze me nodig hebben, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden. En natuurlijk voetbal ik op schoenen van Nike; die bevallen prima.’