Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu zeker: Eric Botteghin verruilt FC Groningen voor Feyenoord. Hij tekent een contract voor vier jaar bij de Rotterdammers. Botteghin is er bijzonder blij mee: ‘Ik ben op dit moment een van de gelukkigste mensen in Nederland.’
De onderhandelingen tussen Feyenoord en FC Groningen namen veel tijd in beslag, en dat leverde bij Botteghin enige spanning op. ‘Ik vond het wel lastig, het spookte vaak door mijn hoofd. Ik focus me altijd volledig op de trainingen en wedstrijden. Dat kostte me de afgelopen tijd meer moeite, al is het me wel goed gelukt. Ik ben heel opgelucht dat het nu allemaal doorgaat. Er was interesse van meer clubs, ook uit het buitenland. Dat vond ik fijn. Ik heb het opgevat als een blijk van waardering. Het betekent dat ik de laatste paar jaren goed gewerkt heb.’
‘Ik vind het bijzonder dat ik bij Feyenoord ga spelen. Het is een van de grootste en ook mooiste clubs van Nederland. Ik zie het voor mezelf als een mooie stap vooruit om bij zo’n grote club te gaan spelen. Ik ben naar Nederland gegaan om hogerop te komen in het voetbal. Natuurlijk kende ik Feyenoord, Ajax en PSV al, en sinds mijn komst naar Nederland ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen. Als kind heb ik ervan gedroomd om bij zo’n grote club te voetballen. Ik vind het geweldig dat het nu zover is.’
‘Ik heb bij FC Groningen twee hele mooie jaren gehad die ik nooit zal vergeten. Vanaf het begin heb ik het vertrouwen gekregen. Ik heb heel fijn gewerkt met de technische staf, met de jongens van het team en de andere mensen van de club. De supporters vond ik ook geweldig, die hebben me altijd toegezongen. Ook gisteren nog in mijn laatste wedstrijd, terwijl ze wisten dat de kans groot was dat ik zou vertrekken. Sportief gezien was het ook prima met als hoogtepunten dat we Europa League hebben gespeeld en de KNVB beker hebben gewonnen; vooral het laatste was fantastisch.’
‘Tuurlijk vind ik het jammer dat ik nu geen Europa League speel. We hebben er met FC Groningen hard voor gewerkt om Europees voetbal te halen. Maar ik ga ervan uit dat ik met Feyenoord die kans ook nog krijg. Als het qua planning lukt, wil ik nog wel proberen om een Europa League wedstrijd van FC Groningen te zien. Dat zou ik mooi vinden.’
Alsof het allemaal niet op kan, is bekend geworden dat Eric Botteghin op 31 augustus de Bronzen Schoen in ontvangst mag nemen, en ook dat stemt de Braziliaan tot grote vreugde: ‘Natuurlijk ben ik daar blij mee. Ik vind het een grote eer en een mooie vorm van erkenning voor mijn prestaties.’