Een dag na het vertrek van Eric Botteghin presenteert FC Groningen tijdens een speciale ontbijtsessie diens opvolger: Eti‘nne Reijnen. In de Euroborg tekent de 28-jarige centrale verdediger vanochtend een contract voor drie jaar. Van PEC Zwolle via AZ en SC Cambuur naar Groningen, Eti‘nne Reijnen ziet het helemaal zitten: ‘Ik kijk er enorm naar uit.’
Het tijdstip en de manier waarop Eti‘nne Reijnen wordt gepresenteerd door zijn nieuwe club zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder. Om acht uur ’s ochtends tijdens een ontbijt, waarbij de geachte mediavertegenwoordigers vooraf konden aangeven of ze een zacht dan wel hard gekookt eitje beliefden. Reijnen ziet er de charme wel van in: ‘Ik stond er even van te kijken, maar ik vind het wel heel grappig. Dat het zo gepland is, heeft er ook mee te maken dat ik gelijk aan de ochtendtraining mee kan doen. Ik vind het een mooi begin zo. Ik heb er zin in; het wordt leuk bij FC Groningen!’
‘Het is heel snel gegaan. Er speelde al wel een tijdje iets. Ik had al wel begrepen dat ik een serieuze kandidaat zijn voor het geval Botteghin zou vertrekken, maar verder was er geen contact geweest. Groningen heeft zich gisteren (donderdag –red.) officieel bij Cambuur en bij mijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink gemeld. Het was een heavy dagje, maar geweldig leuk. Een hoop geregel, medische keuring, gesprekken, noem maar op. Ik heb ook met trainer Erwin van de Looij gesproken. Het was een prettig gesprek waar we het vooral over tactische zaken hebben gehad. Groningen speelt net even wat anders dan Cambuur, maar dat is bij alle clubs anders. Verder ging het onder andere over wat ze van me verwachten. Het idee is dat ik naast mijn voetballende kwaliteiten een stuk persoonlijkheid meeneem.’
‘Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij Cambuur. Het is een fantastische club, waar ze met beperkte middelen steeds een goed elftal neerzetten. Dat zegt ook veel over de kwaliteit van de technische staf. FC Groningen is een stap verder dan Cambuur. Ik ben heel blij dat ik er naartoe ga.’
Reijnen’s voorganger Botteghin presteerde bij FC Groningen uitstekend, en was bovendien populair bij de fans. Mooi voor Botteghin, vindt Reijnen, maar het bezorgt hem geen extra druk. ‘Ik voel geen druk om iemand op te volgen die heel goed gepresteerd heeft. Eric Botteghin is Eric Botteghin en ik ben ik. Ik voel wel een bepaalde druk, maar dat is een gezonde druk: Ik wil mezelf laten zien.’
‘Mijn indruk van FC Groningen is heel goed. Ik heb ze de oefenwedstrijd zien spelen tegen Southampton en tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal. Ik vond dat de ploeg er goed op stond, er zit veel voetbal in. Met Chery en Kieftenbeld zijn goede spelers weggegaan, maar er zijn goede vervangers voor in de plaats gekomen. Daaraan kun je zien dat Groningen goed bezig is.’
Een mooi surplus vindt Reijnen dat bekerwinnaar FC Groningen zich heeft geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Hij weet wat het inhoudt, want met AZ speelde hij elf Europese duels. ‘Het spelen van Europese wedstrijden is geweldig. Twee keer in de week voetballen is misschien wel zwaar, maar het is echt fantastisch. Trainingen zijn leuk, maar wedstrijden zijn mooier. Ik kijk er enorm naar uit.’