Davy Pröpper stopt als profvoetballer bij PSV. De 30-jarige middenvelder had nog een contract voor 1,5 jaar bij de club uit Eindhoven, maar dat is nu ontbonden. “Ik heb voor de Kerst de knoop doorgehakt en dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is.”

Davy Pröpper keerde deze zomer terug in Eindhoven, nadat hij 4 seizoenen in Engeland voor Brighton speelde.  “In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De Corona-periode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan. ”

Daarom was de middenvelder ook zo blij dat hij de kans kreeg om weer bij PSV aan de slag te gaan: “Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer. Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee.”

De 30-jarige Arnhemmer gaat zich het komende half jaar in alle rust bezinnen op zijn toekomst. “Ik ga  uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren.”

John de Jong, Directeur Voetbalzaken, betreurt de keuze van Pröpper: “Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid. Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf. Daarom is PSV hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club in al die jaren en het kampioenschap dat we hebben behaald.”

Vision4Soccer/VVCS : “We hebben Davy vanaf zijn 16e bij mogen staan. Tijdens deze periode speelde hij achtereenvolgens voor Vitesse, PSV, Brighton & Hove Albion FC, opnieuw PSV en natuurlijk het Nederlands Elftal. Een prachtige carrière!

“Davy, het was een voorrecht en een groot plezier om jou in dit hele traject te hebben mogen begeleiden. Wij zijn trots op wat jij in die periode hebt bereikt en blij dat we daaraan een bijdrage hebben mogen leveren.”

Davy Pröpper

388 Officiële Wedstrijden & 45 Goals

162 Vitesse  21 Goals

121 Brighton & Hove Albion (UK)  2 goals

105 PSV  23 Goals

***

19 Nederlands Elftal  3 goals