Davy Davy Propper tekende vandaag een contract voor vier seizoenen bij Brighton & Hove Albion. De 25-jarige middenvelder uit Arnhem baalt van het moment waarop hij vertrekt bij PSV, maar wil de kans om in de Premier League te spelen niet laten lopen. ,,Dat is een droom die in vervulling komt.
Davy Propper begon op 1 juli vol goede moed aan zijn derde seizoen bij PSV, maar maakt nu dus toch een transfer. ,,Dat had ik aan het begin van de voorbereiding niet verwacht, maar zo’n drie weken geleden hoorde ik via mijn zaakwaarnemer Louis Laros voor het eerst van de interesse van Brighton & Hove Albion. Toen ben ik me in de club gaan verdiepen en raakte ik al snel enthousiast. Ik heb gebeld met Danny Holla, die hier twee seizoenen heeft gespeeld. Hij was lovend over de club en de stad, dus toen groeide bij mij wel het gevoel dat ik deze kans niet wilde laten liggen. Natuurlijk baal ik van het moment waarop ik vertrek bij PSV, na de verloren wedstrijden tegen NK Osijek. Je wil altijd op een mooie manier vertrekken, maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. PSV komt hier zeker snel weer uit, maar ik ga mijn geluk beproeven in de Premier League. Daar kijk ik enorm naar uit.”
Davy Propper vloog dit weekend samen met Laros naar de Engelse zuidkust, waar hij zondag te gast was in het negen jaar oude Amex Stadium (30,750 plaatsen) bij de oefenwedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Atlético Madrid (2-3). ,,Dat was erg prettig. Zo kreeg ik meteen een goede indruk van het spel van de club en van de sfeer in het stadion. Dat zag er allebei heel goed uit. Alles in het stadion ziet er schitterend uit en de Engelse voetbalsfeer heeft mij altijd al aangetrokken. Heel mooi om daar straks zelf onderdeel van uit te maken.”
Trainingscomplex
Davy Propper werd ook rondgeleid op het ultramoderne trainingscomplex (American Express Elite Football Performance Centre) van de club, dat in december 2014 werd geopend. ,,Ook dat zag er prachtig uit. Een hele mooie omgeving om dagelijks aan de slag te gaan met het team. Morgen train ik voor het eerst mee.” Davy Propper komt bij Brighton binnen als recordaankoop van de club. ,,Of dat nog extra druk met zich meebrengt? Voor de buitenwereld is dat misschien een dingetje, voor mij totaal niet. Ik heb daar geen invloed op. De Premier League zit nog steeds in de lift, dat merk je aan alles. Alle wedstrijden zijn in alle uithoeken van de wereld te zien. De club is heel ambitieus. Ik heb gisteren tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid ook al met voorzitter Tony Bloom gesproken. Hij is rijk geworden met pokeren en heeft besloten om zijn geld in zijn favoriete voetbalclub te steken. Twintig jaar stond de club nog op het randje van degradatie naar het vierde niveau van Engeland, maar nu gaan we de Premier League in. Mooi toch? Ook met de trainer Chris Hughton heb ik al een prettig gesprek gehad. Hij denkt dat ik met mijn dynamiek goed in de Premier League pas en daar denk ik zelf ook zo over. De laatste jaren zijn er een hoop Nederlandse middenvelders die het goed doen in de Premier League en ik hoop de volgende in dat rijtje te zijn.”
Komende zaterdag keert Brighton & Hove Albion voor het eerst sinds 1983 terug op het hoogste niveau. The Seagulls beginnen hun avontuur in de Premier League om 18.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. ,,Een prachtig begin voor de club. Ik merk dat iedereen daar enorm naar uitkijkt, mooi om te zien. Of ik zelf ook meteen zal spelen? Dat moeten we de komende dagen nog even afwachten. Als het aan mij ligt wel natuurlijk, ik kan niet wachten om te beginnen.”