Darryl Lachman verruil FC Twente voor Sheffield Wednesday. Hij tekende een tweejarig contract bij de club uit het Championship. ‘Fantastisch’, vindt de centrale verdediger, ‘een nieuwe uitdaging is altijd mooi. Zeker in Engeland.’
De inkt van de handtekeningen is nog maar nauwelijks droog, vandaar dat Lachman nog enigszins beduusd is: ‘Ik ben hartstikke blij, maar aan de andere kant dringt het nog maar nauwelijks tot me door. Ik wist al drie weken van de belangstelling van de club, maar het kwam ineens in een stroomversnelling. Gisteren was ik voor het eerst bij de club en nu heb ik al getekend. Ik denk dat ik het me allemaal wat beter ga realiseren als ik straks weer naar huis vlieg.’
‘Ik vind het mooi dat er een nieuwe uitdaging op mijn pad is gekomen, en dat nog wel in Engeland. Het ging bij Twente de laatste tijd wat minder, dus wat dat betreft komt het op een goed moment. Sheffield Wednesday speelt in een mooi, groot stadion (Hillsborough, vooral bekend van de ramp in 1989 waarbij 96 Liverpool supporters het leven verloren –red.), en alles in en rond het stadion ademt voetbal.’
‘Ik heb een goed gevoel gekregen bij de club. De gesprekken waren positief, er sprak veel vertrouwen uit en dat is voor mij belangrijk. Mijn rol moet die van een meevoetballende centrale verdediger worden. Ik zal me eerst moeten aanpassen, en ik moet me bewijzen. Ik ga keihard werken om te laten zien dat ik in de basis hoor en om me verder te ontwikkelen. Ik heb het afgelopen jaar bij FC Twente veel geleerd, ondanks het feit dat ik niet alle wedstrijden heb gespeeld. Ik ben sterker geworden, mijn conditie is beter en ik ben er een completere speler geworden. Ik wil hier nog verder doorgroeien.’
‘Het Championship is een sterke competitie, waar grote clubs in spelen zoals Leeds United en Queens Park Rangers. Ik verheug me erop tegen dat soort clubs te spelen. Sheffield Wednesday is ambitieus, de doelstelling is om op termijn naar de Premiership te promoveren. Dat zou geweldig zijn. Wie weet wat voor moois de toekomst nog voor mij in petto heeft.’