Niels Fleuren is met onmiddellijke ingang toegevoegd aan de selectie van FC Emmen. Hoofdtrainer Dick Lukkien had na één training al genoeg gezien. Fleuren oogde topfit en was voor Lukkien de ideale man voor de vacante linksback positie.
De 29 jarige Fleuren die maar liefst 13 seizoenen bij VVV-Venlo onder contract stond en goed is voor meer dan 400 officiële wedstrijden had dit mede te danken aan de trainingen van Team VVCS waarvan hij vanaf de start deelnemer was. Fysiek en conditioneel kon hij hierdoor direct op niveau instromen en bewees daarmee weer de waarde van het project. Niels Fleuren zal een contract voor één seizoen ondertekenen.
Manager voetbalzaken Jan Korte: “We hebben op een aantal belangrijke posities nog vacatures die we de komende weken in gaan vullen. Dat is er met ingang van vandaag één minder. Door de komst van Niels hebben we niet alleen de vacante positie ingevuld, maar ook een echte versterking gevonden. Deze linksback voert niet alleen zijn eigen taken uit, maar laat op basis van leiderschap en intelligent voetbal het hele elftal beter spelen. Toen we hem hebben gevraagd aan te sluiten bij onze selectie, zijn we meteen de gesprekken met zijn zaakwaarnemer Louis Laros gestart om een definitieve overgang naar Emmen te kunnen realiseren. We zijn bijzonder tevreden met het binnen hengelen van Niels, want daarmee verzekeren we ons van kwaliteit.”
Niels Fleuren: “Na dertien seizoenen VVV voel je je feitelijk één met de club, maar ik was niet bereid het boek profvoetbal op dit moment te sluiten. Daarom was ik verheugd dat Emmen zich bij mij meldde om mijn voetballoopbaan voort te zetten. De laatste paar dagen heeft Emmen alles in het werk gesteld om mij en mijn gezin op te vangen zodat wij ons in Drenthe thuis gaan voelen. De club staat er sportief goed op, de selectie en de trainers zijn ambitieus en het goede gevoel is er inmiddels ook. Daarom begin ik vol enthousiasme aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière!”