AZ heeft Thijs Oosting voor drie jaar vastgelegd. De 16-jarige middenvelder komt over van FC Emmen en tekent in Alkmaar een contract voor drie jaar. Oosting speelt komend seizoen voor AZ Onder 17.
“Thijs is een linksbenige middenvelder die beschikt over veel inzicht, loopvermogen en technische vaardigheden”, reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Bij FC Emmen speelde hij in een team met oudere jongens, maar daarin was hij toch een van de dragende spelers”, vervolgt Brandenburg. “Thijs is voor onze jeugdopleiding een goede toevoeging, qua persoon en als speler.”
Thijs Oosting is de zoon van “mister FC Emmen” Joseph Oosting, die jarenlang in de hoofdmacht van de Drentse profclub speelde. Thijs stond dit jaar op de standby-lijst van Oranje Onder 16. AZ moet voor de overgang van Thijs Oosting de poolvergoeding voor 5 opleidingsjaren aan FC Emmen betalen.
Thijs Oosting: “Ik kijk uit naar mijn overgang naar AZ. Ik heb hier goed over nagedacht en denk dat ik mij hier goed kan ontwikkelen. De faciliteiten zijn geweldig en er lopen veel internationaals rond in mijn leeftijdscategorie. Dit betekent veel weerstand en concurrentie waardoor ik het uiterste uit mijzelf moet halen. De eerste periode zal ik waarschijnlijk bij een gastgezin gaan wonen en daarna is het de bedoeling dat ik een appartement betrek tegenover het nieuwe trainingscomplex in Wijdemormer.”