Na weken van revalideren heeft Elmo Lieftink een contract getekend dat hem tot het einde van dit seizoen aan Willem II verbindt.
Knieoperatie
De 22-jarige allrounder die over kwam van Vitesse revalideerde de afgelopen twee maanden bij Willem II van een knieoperatie en maakte pasgeleden in de oefenwedstrijd van Jong Willem II tegen de amateurs van VV Eemdijk zijn officieuze debuut. Vorige week sloot de linkspoot voor het eerst aan bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal voor de uitwedstrijd tegen NEC.
“Uitgekeken naar dit moment”
“Ik heb via Skype met de trainer en met de technisch manager gesproken. Dat was wel een aparte ervaring, een kennismakingsgesprek via Skype. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Ze kennen mijn kwaliteiten en weten ook waar ik minder goed in ben. Dat vond ik prettig om te horen. Mijn rol zal zijn dat ik om de spits heen speel. Hun idee over voetballen spreekt me aan. Uitgaan van eigen kracht en meerdere systemen beheersen. Elke wedstrijd vereist iets anders. Hier klinkt het gauw als aanpassen aan de tegenstander, als iets negatiefs. Maar zij vinden het een teken van kracht als je meer systemen kunt uitvoeren.”
“Mooi voor Elmo”
Lieftink: ‘Het was erg vervelend om geblesseerd binnen te komen bij Willem II. Het herstel duurde uiteraard langer dan me lief was. Inmiddels heb ik eindelijk weer speelminuten kunnen maken en ik heb uitgekeken naar het moment dat ik mijn handtekening mocht zetten. Ik denk dat ik op 80% van mijn kunnen ben. De knie voelt goed, maar ik ben uiteraard nog niet 100% wedstrijdfit. De komende periode ga ik veel wedstrijden bij de beloften spelen om ritme op te doen’
Technisch manager Joris Mathijsen: ‘Het is allereerst voor Elmo mooi dat hij weer aan voetballen toe kan komen. Daarnaast zijn wij blij met de keuze die we hebben gemaakt om hem hier te laten herstellen. In de veldtrainingen en oefenwedstrijden waaraan hij de laatste tijd deelnam, heeft Elmo een goede indruk achtergelaten.’