Ricardo Kip zal tot het einde van het seizoen verhuurd worden door Fleetwood Town aan SC Cambuur. Ricardo maakte begin Juli 2016 de overstap naar de Engelse club uit League One en maakt een ruime maand later de overstap naar SC Cambuur. Enigszins opmerkelijk maar wel verklaarbaar.
Ricardo over zijn overstap: “Gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Fleetwood Town werd er opeens een andere manager aangesteld. Hij ging een ander systeem spelen en haalde nog 4 middenvelders. De nieuwe manager was tevreden over mij maar gaf aan dat zijn voorkeur uitging naar andere spelers gezien het nieuwe systeem. Hij was daar heel open in en hij zei dat het wellicht beter was om me te laten verhuren. Ik had voordat ik tekende bij Fleetwood al gesprekken gehad met SC Cambuur en die verliepen erg positief. Na de mededeling afgelopen maandag van de manager van Fleetwood Town is mjjn zaakwaarnemer Patrick van Diemen meteen aan de slag gegaan en kom ik de komende periode uit voor SC Cambuur. Ik heb er veel zin in en hoop met SC Cambuur promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen”.
Technisch directeur Henry van der Vegt is content: “ Toen duidelijk werd dat Ricardo weer beschikbaar zou komen zijn we direct in actie gekomen. We verwachten dat hij met zijn creativiteit en scorend vermogen een belangrijke aanwinst voor ons zal zijn”.