Bryan Linssen tekende op 6 juli een driejarig contract bij Feyenoord. De 29-jarige aanvaller uit Limburg zette daarmee een volgende mooie stap in zijn carrière, waar al tien jaar een mooie stijgende lijn in zit. ,,Het zijn nog gekke tijden, maar ik probeer zoveel mogelijk te genieten van het spelen voor zo’n mooie club.”

Linssen heeft het tijdens zijn eerste weken bij Feyenoord ook nog druk met zijn verhuizing. ,,Dit is mijn vierde transfer en dus ook mijn vierde verhuizing in zeven jaar tijd, toch altijd een hectische periode. Je wil zo snel mogelijk je draai vinden bij je nieuwe club, maar daarnaast ook thuis alles zo snel mogelijk goed geregeld hebben”, vertelt Linssen, die de afgelopen tien jaar al uitkwam voor Fortuna Sittard, MVV, VVV, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse. ,,Er zit een mooie opbouw in mijn carrière en daar ben ik trots op, omdat ik steeds heb kunnen laten zien dat ik meekan op een hoger niveau. Ik word in oktober 30 jaar, maar ik voel dat er nog genoeg mooie jaren inzitten. Ik ben erg tevreden over mijn periode bij Vitesse, maar nu wil ik het laten zien bij een echte topclub.”

Voor de club uit Arnhem speelde hij zijn laatste wedstrijd op 7 maart tegen FC Twente, een 1-0 zege waarbij hij nog een assist gaf. Zijn periode bij Vitesse sloot Linssen daarmee af met 47 goals en 20 assists in 113 wedstrijden bij de club waar hij twee jaar aanvoerder was. ,,Het is gek dat het zo is geëindigd, dat je zonder het te weten je laatste wedstrijd hebt gespeeld. Ik had graag nog afscheid genomen van de mensen bij de club en de supporters, maar in december keer ik terug met Feyenoord. Hopelijk zitten de stadions dan weer vol, maar dat is allemaal niet te voorspellen nu.”

Linssen bleef toen het voetbal stillag toch regelmatig in het nieuws, want zijn contract bij Vitesse liep af en naast de interesse van Feyenoord was er ook nog een aanbod uit Qatar. ,,Je hebt het liefst dat een transfer zo snel mogelijk is beklonken, maar het zijn gewoon rare tijden, ook in de voetballerij. Het is nu eind augustus, maar eigenlijk is de transfermarkt nog steeds niet echt losgekomen. Ik was in ieder geval blij dat ik vanaf het begin van de voorbereiding meteen van de partij was. Dat is altijd fijn als je bij een nieuwe club komt, zeker nu het voetbal zo lang stil had gelegen.”

Op 9 maart maakte Linssen zijn debuut in het shirt van Feyenoord tegen Sparta (3-0 winst), een week later deed hij de hele wedstrijd mee tegen FC Twente (0-0) in de Kuip. ,,Mooi om dat shirt eindelijk te mogen dragen en eindelijk weer te mogen voetballen, maar het was toch ook wel gek na vijf maanden zonder wedstrijden. Normaal gesproken heb je als voetballer drie weken vakantie en dat moet je alweer door. Daar klagen we soms over, maar dat is beter dan vijf maanden helemaal geen voetbal. Je lichaam heeft gewoon even nodig om weer te wennen aan het ritme en de intensiteit, dat merken alle spelers nu wel volgens mij”, zegt Linssen, die ervan geniet om bij Feyenoord op het trainingsveld te staan met topspelers als Steven Berghuis en de nieuwe hulptrainer Robin van Persie.

,,We gaan nu een week naar Duitsland, waar we oefenwedstrijden spelen tegen Borussia Dortmund, Duisburg, Arminia Bielefeld en HSV. Een week lang flink aan de bak dus, maar dat moet in deze fase. Daarna begint de competitie en zullen we er toch klaar voor moeten zijn.”

De Open Dag zal dit jaar niet doorgaan, dus een helikopterlanding op de middenstip van de Kuip zal Linssen niet meemaken. ,,Nee, helaas, net zoals het ook jammer is dat er zo weinig publiek bij de wedstrijden mag zijn. Het voelt soms nog een beetje onwerkelijk, maar we zullen er als spelers toch het beste van moeten maken. Hopelijk kunnen we snel mooie wedstrijden beleven in een volle Kuip, daar kijk ik zeker naar uit.”

24-08-2020